София. Днес ще се изиграят първите четири мача от полуфиналните

...
София. Днес ще се изиграят първите четири мача от полуфиналните
Коментари Харесай

Започват мачовете за последните европейски квоти за Катар

София. Днес ще се изиграят първите четири мача от полуфиналните плейофи в зона " Европа " за класиране на Световното състезание в Катар. Останаха единствено три свободни места и борбата за тях ще бъде извънредно оспорвана. Според новия формат тя ще мине през два стадия - шест полуфинални мача и три финални. Два от полуфиналните дуели обаче няма да се изиграят през днешния ден поради войната в Украйна. В първия от тях Полша се класира непосредствено напред, откакто Русия бе изключена от баражите. Другият, който опълчва Шотландия и Украйна, е отсрочен, защото гостите няма по какъв начин да се явят за мача в сегашния миг.

Мачът, който най-вече приковава вниманието на неутралните фенове ще бъде в Палермо, където Италия посреща Северна Македония. Европейският първенец изненадващо не съумя да си обезпечи директна квота за Мондиала и в този момент ще би трябвало да мине през много тежки пресявки. Първия противник са западните ни съседи, които са определяни като новобранец в този конфликт. Във футбола обаче невендъж сме ставали очевидци на какви ли не изненади. А напрежението и проблемите в състава може да окажат въздействие на представянето на " Скуадра адзура ". Така че нищо не се знае какво ще се случи.

Ако Италия въпреки всичко успее да завоюва този мач, на финала ще би трябвало да срещне спечелилия от другия много забавен полуфинален дуел сред Португалия и Турция. И тук Кристиано Роналдо и компания са определяни като безспорен любимец, само че това не им дава никакви гаранции. Още повече, че " Мореплавателите " към този момент демонстрираха, че не са неуязвими, откакто не съумяха да завоюват последните си два мача от квалификациите с Ейре (0:0) и Сърбия (1:2), което бе и главната причина да се озоват на бараж. От друга страна Турция е в напредък и записа 3 следващи победи в последните си 3 мача, вкарвайки 10 гола, тъй че настроението в тима е повече от положително.

Доста оспорвани обаче наподобяват и другите две полуфинални двойки довечера. В първия мач Швеция посреща Чехия, а във втория Уелс е хазаин на Австрия. Може да се допусна, че двата тима домакини ще имат някакво преимущество, само че като цяло конфликтите наподобяват много равностойни, а и всеки ще играе на 100%, тъй като знае какъв е залогът. Победителят от Швеция и Чехия отива на край против Полша, а тимът, който завоюва срещата Уелс - Австрия ще бъде хазаин на Шотландия или Украйна, въпреки да не е ясно по кое време ще може да се изиграе този край.

По стратегия финалните дуели са планувани за 29 март, въпреки че, както стана към този момент дума, единият от тях сигурно няма да се изиграе на тази дата поради неяснотата към полуфиналния плейоф сред Шотландия и Украйна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР