София. Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над

...
София. Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над
Коментари Харесай

НИМХ: Днес ще има променлива облачност, максималните температури ще са предимно между 5° и 10°

София. Днес ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над западната половина на страната, а след обяд над източната, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 5° и 10°, в София към 5°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) .
Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще има краткотрайни нараствания на облачността; превалявания са малко евентуални. Ще духа мощен по високите и откритите елементи до плевел вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за декември. През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР