София. Днес ще е предимно слънчево, след обяд в равнините

...
София. Днес ще е предимно слънчево, след обяд в равнините
Коментари Харесай

НИМХ: Днес ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 31° и 36°, малко по-ниски - по морския бряг

София. Днес ще е най-вече слънчево, след обяд в равнините и низините – горещо. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове над южните и източните региони. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, малко по-ниски ще са по морския бряг.
По Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб, до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни - над Родопите, където е допустимо да превали. Ще духа слаб, до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.
Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и денем едва ще се намали.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР