София. Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4

...
София. Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4
Коментари Харесай

Отпуснати са 4.3 млн. лв. за обновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”

София. Днес с разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358 000 лева за цялостното възобновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” ЕАД (реанимация за деца и възрастни и операционен блок) с здравно и немедицинско съоръжение. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение .
„ Благодарение на тази средства Клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов, европейски образ и благоприятни условия ", уточни изпълнителният шеф на университетската незабавна болница проф. доктор Асен Балтов.
Сградата е издигната през 1976 година Пациентите, които минават годишно през звеното са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 година
В момента на постройката се прави главен ремонт по стратегия Jessica – фонд за стабилно градско развиване, в това число и енергийна успеваемост.
„ С отпущането на тези 4 358 000 лева ще бъде затворен цикълът за цялостно възобновяване на Клиниката ", сподели изпълнителния шеф проф. Балтов. От името на цялото управление на лечебното заведение той изрича признателност на държавното управление и персонално на министър-председателя Бойко Борисов. С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „ Пирогов ” ще може да ползва по-успешно знанията и опциите си, както и ще усъвършенства лечебния и оздравителен развой по време на болничния престой.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР