София. Днес през страната, от запад на изток, ще премине

...
София. Днес през страната, от запад на изток, ще премине
Коментари Харесай

НИМХ: На много места ще има интензивни валежи, придружени със силни гръмотевични бури и градушки

София. Днес през страната, от запад на изток, ще премине леден атмосферен фронт. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има интензивни превалявания, съпроводени със мощни гръмотевични стихии и градушки. Значителни количества ще има в Северозападна и Централна България, по здрач и в Източна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух. В източните региони вятърът към момента ще е от североизток, само че по здрач и там ще се ориентира от северозапад. Температурите ще се намалят доста и оптималните ще са най-вече сред 19° и 24°, по-високи ще останат в Източна България и в местата с повече слънчеви часове. През нощта против вторник преваляванията ще продължат основно в централните и източните региони от страната.
Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за юли, вечерта ще стартира да се покачва.
Преди обяд над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След пладне се развива купесто-дъждовна облачност. Привечер ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. В обособени региони количествата на дъжда ще са обилни. Възможни са и градушки. Ще духа сдържан краткотрайно мощен вятър от североизток, който по-късно ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 26°-27°. Температурата на морската вода е 25°-27°, северно от нос Калиакра – 16°-18°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.
Над планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има интензивни превалявания, съпроводени със мощни гръмотевични стихии и градушки. В обособени региони количествата на дъжда ще са обилни. Ще духа мощен, краткотрайно плевел северозападен вятър, единствено по най-високите върхове преди обяд ще е южен. Температурите доста ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра – към 11°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР