София. Днес от 9.00 часа до 12.00 часа и на

...
София. Днес от 9.00 часа до 12.00 часа и на
Коментари Харесай

АПИ: От 9.00 часа до 12.00 часа се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

София. Днес от 9.00 часа до 12.00 часа и на 26 май от 12.00 часа до 20.00 часа се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Целта е повишение сигурността на придвижване. За облекчение на трафика в секторите с ремонт на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ има две ленти за Бургас или Варна и една за София. Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти. Eмоционалното шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите.
В секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус “, в региона на виадуктите при 19-ти км (виадукт „ Потоп “) при 36-ти и 37-ми км (виадукт „ Коренишки дол “) и при 51-ви километър до 10.00 часа на 25 май ще има две ленти за Варна и една за София. От 10.00 часа на 25 май до 10.00 часа на 27 май, когато доста хора ще пътуват към столицата, в същите сектори ще има две ленти за София и една Варна.
В пиковите часове при натоварен трафик е допустимо по-бавно предвижване в секторите с ремонт на Автомагистрала „ Хемус “ и заради това водачите е належащо да плануват повече време за пътешестване и да не подхващат рискови изпреварвания. Обновяването на виадуктите и на тръбата за София на тунел „ Витиня “, изграждани преди повече от 30 години, е неотложно и би трябвало да бъде направено, с цел да се пътува по-късно по-удобно и безвредно.
На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. За облекчение на трафика в секторите с ремонт до 10.00 ч. на 25 май ще има две ленти за Бургас и една за София. От 10.00 часа на 25 май до 10.00 ч. на 27 май в същите прави ще има по две ленти за София и една Бургас. На обектите се работи извънредно интензивно, с цел да може ремонтните действия на Автомагистрала „ Тракия “ да приключат преди началото на дейния туристически сезон.
Алтернативен маршрут на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин - проходът „ Петрохан “ и Искърското дефиле.
За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 26 май ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Струма “.
Движението на моторните транспортни средства над 12 т се лимитира по най-натоварените пътни посоки въз основа на взаимна заповед на АПИ, Групово дело „ Национална полиция “ и ИА „ Автомобилна администрация “. Предвижда се прекъсване на придвижването на 24 май от 9.00 ч. до 12.00 ч. и на 26 май от 12.00 ч. до 20.00 часа по следните сектори:
- автомагистралите;
- път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;
- път I-1 - от Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “;
- път I-4 п. в. „ Коритна “ - Велико Търново - Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ - София;
- път I-9 Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път на град София;
- път II-99 Бургас - Царево.
Забраната не важи за МПС, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).
Карта с краткотрайната организация на придвижването на МПС над 12 т по секторите от републиканската пътна мрежа в почивните дни към 24 май 2019 година е оповестена тук
Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР