София. Днес облачността над западната половина от страната ще продължи

...
София. Днес облачността над западната половина от страната ще продължи
Коментари Харесай

НИМХ: Времето ще бъде предимно слънчево, на отделни места над източната част от страната са възможни слаби превалявания

София. Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да понижава и ще бъде най-вече слънчево, а над източната ще се задържи забележителна и на обособени места ще превали напълно едва. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който до края на деня в доста региони ще стихне. Максималните температури ще са сред 16° и 21°, в София към 16°. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за май, денем едва ще се намали.
По Черноморието ще има забележителна облачност, тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър, само че последователно ще отслабва. Максимални температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места, основно в Стара планина ще превали сняг. Силният северозападен вятър последователно ще отслабне и ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 7°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР