София. Днес облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над

...
София. Днес облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над
Коментари Харесай

НИМХ: В новогодишната нощ в Западна България облачността ще намалее до предимно ясно време, а в Източна ще е предимно значителна, температурите в полунощ ще са предимно между 0° и 5°

София. Днес облачността над страната ще е раздрана, намаляваща над доста региони краткотрайно до най-вече слънчево. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Боряна Маркова. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°. В новогодишната нощ над западната половина от страната облачността ще намалее до най-вече ясно време, а над източната ще бъде най-вече забележителна. Температурите в среднощ ще бъдат най-вече сред 0° и 5°. Вятърът краткотрайно ще отслабне.
Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд тук-там до най-вече слънчево. Ще духа мощен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 5°, на 2000 метра - към 1°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР