*** София. Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер

...
***
София. Днес комисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната , 26 април 2022

***
София.
Днес комисарят по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархеи ще бъде на посещаване в България.
Комисар Вархеи ще взе участие във форума " Европейски Съюз среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширение – отбрана от войната ", който събира в София политици от Европа и други високопоставени персони.
В програмата на комисаря са включени също срещи с президента Румен Радев, министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

***
София.
От 9.00 часа в клуба на Българска телеграфна агенция ще се организира сключване на контракт за партньорство сред Българската телеграфна организация /БТА/ и Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България /КНСБ/.

***
София.
Oт 10:00 часа. в „ София Хотел Балкан “ ще се организира конгрес " Европейски Съюз среща Балканите " Поуката от Украйна: Европейското разширение – отбрана от войната. Организатори на форума са партия АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическия клуб в България.
Специални посетители на събитието ще бъдат Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност (2014-2019) и еврокомисарят по съседство и разширение, Оливер Вархеи.

***
София.
От 10.00 часа в постройката на КНСБ на пл. " Македония " 1, зала " Европа ", ет. 2 ще се организира конгрес на проведен от КНСБ и Национален браншов профсъюз „ Водоснабдител ” - КНСБ на тематика " Адаптивност, еластичност и сигурност на заетите в бранш ВиК с внедряването на цифрови технологии “.

***
София.
От 11.00 часа в клуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция за оповестяване на носителя на премията за повсеместен принос към театралното изкуство „ АСКЕЕР 2022 “
На конференцията ще бъде показан и специфичният брой на списание „ ЛИК “, отдаден на 30-годишнината на премиите „ АСКЕЕР “.

***
София.
От 12.00 часа в клуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Центъра за проучване на демокрацията на обвързвана с енергийната и климатична сигурност в България.

***
София.
От 19.00 часа в “Бял куб ” - галерията на РЦСИ Топлоцентрала ще бъде открита изложбата “Докато стоиш до мен ”, която е с интернационално присъединяване.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в салона на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 ” ще бъде показана постановката „ Испанска спекулация ” от Жорди Галсеран.

***
Варна.
От 11.00 до 15.00 часа на адрес ул. „ Хаджи Стамат Сидеров “ 32 ще старита самодейността „ Размяна на книги “. Организатор на акцията е Фондация " Академия за рециклиращо изкуство "

***
Плевен.
От 13.00 часа в клуба на Българска телеграфна агенция ще се организира пресконфернция ще дадат представители на читалища от община Плевен. Ще вземат участие Кристина Христанова - ръководител на Общинския читалищен съвет, Мария Венкова - ръководител на НЧ " Хр. Ботев 1959 ", Ивайло Атанасов - ръководител на НЧ " Съгласие 1869 " и Николай Маринов - ръководител на НЧ " Парашкев Цветков 2003 ". Темата ще бъде разразилият се скандал по време на съвещание на Комисията за систематизиране на читалищните дотации.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България „ Захарий Княжески “ следва премиерата на документалния филм за пътя на проф. Минко Балкански в света на физиката. Възпитаниците на ПГКНМА, носеща неговото име, отново ще бъдат там, тъй като образецът на техния патрон постоянно е въодушевяващ и инфекциозен.

***
Стара Загора.
От 11:15 часа на пистата на стадион " Берое " брифинг ще дадат кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кметът Красимира Чахова, президент на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, представители на СКЛА " Берое и представители на украинския тим, който е на подготовка в Стара Загора.

***
Сливен.
От 10.30 часа кметът Стефан Радев ще посети облагородения регион в кв. „ Сини камъни “, зад блок 22, против ОУ „ Елисавета Багряна “. След огледа на осъществените досега действия, ще се състои и брифинг на кмета, на който ще имате опция да задавате въпроси и по други тематики.
Здрави и светли празници!

***
Шумен.
От 18.30 часа часа в концертната зала на националното читалище „ Стилиян Чилингиров-1963 “ на площад „ Гривица “Градския духов оркестър ще се изнесе концерт „ В приказната нощ “ – кино музика. Градският духов оркестър „ Михаил Биков “ с диригент доктор Христо Атанасов кани шуменци на първия си концерт за 2022 година.
В програмата са включени творби от хитови заглавия на международното кино. Входът за фенове е свободен.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР