София. Днес е трудно да се направи равносметка за тези

...
София. Днес е трудно да се направи равносметка за тези
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Днес е трудно да се направи равносметка за тези 30 г. от Прехода, а и сякаш няма желание

София. Днес е мъчно да се направи равносметка за тези 30 година от Прехода, а и като че ли няма предпочитание. Може би тъй като в европейски проект нямаме точни отговори по какъв начин желаеме да се развива Европа, къде сме ние и така нататък Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова на конференция „ 30 години. Женският прочит на Прехода и преходите… “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ През тези 30 година от Прехода се намесваше и политиката. В нашето общество като че ли към момента има една бариера пред дамите. Направи ли ви усещане коя беше най-често използваната дума в двете предизборни нощи за локални избори? Тази дума беше народна власт. И незабавно след нея беше залепено по едно отрицателно определение – „ изчезнала “ народна власт, „ незадоволителна “, „ корист “ с демокрацията, „ опасност “ за демокрацията “, съобщи Йотова. Тя добави, че тази приложимост е и от самите политици.

По думите ѝ 30 година по-късно към това се върти цялото ни публично схващане. „ Едно от нещата, с които се злоупотребяваше на последните избори, с изключение на думата „ народна власт “, беше думата „ жител “. Правеха се доста съществени разграничителни линии кои са жители и кои не са. Това не е положителният метод към нас като общество “, уточни още вицепрезидентът. По думите ѝ би трябвало да се откри метод да участваме повече във взимането на решения.

Зорница КОСТАДИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР