София. Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК Национална финансиада“ продължава

...
София. Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК Национална финансиада“ продължава
Коментари Харесай

Дигиталната образователна инициатива на Банка ДСК „Национална финансиада“ продължава с второ издание под името „Лятна финансиада“

София. Дигиталната просветителна самодейност на Банка ДСК „ Национална финансиада “ продължава с второ издание под името „ Лятна финансиада “. Това оповестиха от пресцентъра на ДСК . Лятното издание е разумно продължение на сполучливата финансова олимпиада, извършена при започване на годината и събрала стотици тимове от родители и възпитаници (16-19 г.) от цялата страна.
„ Лятна финансиада “ се състои от три игри, които ще се проведат сред април и септември 2019 година, под формата на проби от по 20 въпроса на финансова тема. Състезанията още веднъж са по двойки в смесени тимове от родители и възпитаници (16-19 г.) и ще се организират напълно онлайн на платформата www.finansiada.bg. Новото в този момент е, че този път бързината при решаването на теста няма да бъде аршин за класиране, а вярно отговарящите на всички въпроси тимове ще вземат участие в лотария за награди.
„ Нашата цел е да помогнем на младежите да получат повече познания за финансите и да умеят да ръководят своите средства независимо. Необходимостта от по-модерно и цифрово учебно обучение в тази тенденция е една от основните аргументи младежите да стартират независимия си живот, несигурни дали ще съумеят да управляват и разпределят средствата си вярно. Затова Банка ДСК им дава опцията да научат нови неща за финансовия свят и в това време да печелят забавни награди. След като видяхме безспорния триумф на първото издание на самодейността, установихме, че е най-логично и вярно, тя да бъде продължена “, декларира госпожа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Всички, които желаят да се включат в „ Лятна финансиада “, могат да го създадат от през днешния ден на www.finansiada.bg и да играят за някоя от страхотните награди. Първото издание на „ Национална финансиада “ се организира под формата на проби с въпроси за финансова просветеност и съревнование онлайн за установяване на победител. Отборът, който се показа най-добре на финалното съревнование - 16-годишната Жанет Таблова и татко ѝ Стоян Таблов от тим Da Vinci, завоюва стипендия за обучение в размер на 3 000 лева за образователната 2019-2020 година. В конкуренцията се включиха повече от 600 тима, формирани от възпитаник и родител, а най-хубавите 12 взеха присъединяване във финалите на надпреварата.
Партньор на акцията е Фондация " Инициатива за финансова просветеност ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР