София. Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир Самарско знамесе проведе

...
София. Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир Самарско знамесе проведе
Коментари Харесай

Стара Загора: Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме”се проведе на стадион „Берое”

София. Деветнадесетото издание на Международния лекоатлетически шампионат „ Самарско знаме ”се организира през днешния ден на стадион „ Берое ” в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Състезанието се провежда от Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “, със съдействието на Община Стара Загора и Българската федерация по лека атлетика. Целта е да се разпространява леката атлетика и да се запазят традициите на турнирните съревнования в България.
„ Успяхме дружно, с общи старания да възродим шампионата „ Самарско знаме ” и той да се трансформира в традиция. Благодаря и на Емилия Драгиева по тази причина. Сигурен съм, че от ден на ден старозагорци ще идват на стадиона, с цел да вземат участие в този състезателен празник. Успех на всички състезатели и дано най-хубавият да победи ”, пожела кметът Живко Тодоров.
Първият триумф за леката атлетика в Стара Загора не закъсня. В дисциплината висок скок за дами успеха сграбчи Елеонора Драгиева с достижение 179 см, което е затрупан норматив за присъединяване в Европейското състезание по лека атлетика за състезатели до 23 години. Златният си орден тя получи от кмета Живко Тодоров, който й пожела триумф в надпреварите. Той и подари книгата „ Босоногата кралица ” за живота на легендата във високия скок Йорданка Благоева.
В най-очаквания край на 100 м безпрепятствено тичане за мъже представителят на клуб „ Берое ” Денис Димитров не остави никаква вяра за противниците си и финишира пръв с резултат от 10.17 секунди.
Гъркинята Ирини Василио завоюва бягането на 400 м за дами с резултат 52.4 секунди, а при мъжете пръв финишира Алекс Василев с резултат 49.4 секунди.
В бранша за скок на дължина се разгоря люта борба сред елитни скачачки. Румънката Анжела Морошану съумя да завоюва златния орден с достижение 6.45 м. Само на три сантиметра след нея остана нашата Габриела Петрова, Александра Начева е трета с 6.27 метра.
Андрей Скабейка от Беларус победи в скока на височина с 2.23 м, втори остана нашата млада вяра Тихомир Иванов с 2.19 м, а трети е Алан Смит от Шотландия с 2.15 метра.
В хвърлянето на копие за мъже старозагорецът Марк Славов бе решителен и с резултат 69.49 м остави противниците си надалеч обратно.
При дамите на 200 м безпрепятствено тичане Ина Евтимова бе класа над другите и финишира първа с резултат 23.2 сек. При мъжете в същата дисциплинираност успеха сграбчи Светлин Иванов с резултат 21.1 сек.
Маринела Нинева не остави никакво подозрение за успеха си на 3000 м безпрепятствено тичане и приключи надалеч преди съперничките си с време 10.02.6 минути. На 1500 м при мъжете победи Иво Балабанов с резултат 3.45.4 минути.
Деян Гемиджев прати диска на 54 м, което също е затрупан норматив за присъединяване в Европейското състезание до 23 години. В хвърлянето на чук победи Живко Господинов с резултат 61.94 метра.
Стотици старозагорци се любуваха на надпреварите и приветстваха своите любимци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР