София. Десислава Ахладова ще изпълнява временно функциите на министър на

...
София. Десислава Ахладова ще изпълнява временно функциите на министър на
Коментари Харесай

Десислава Ахладова ще изпълнява временно функциите на министър на правосъдието

София. Десислава Ахладова ще извършва краткотрайно функционалностите на министър на правораздаването. Това потвърдиха за Агенция „ Фокус “ от Министерство на правораздаването. Ахладова ще извършва функционалностите на министър на правораздаването, до момента в който Народното събрание гласоподава оставка на Цецка Цачева. След това се чака кабинетът да предложи кой да заеме поста.
„ Фокус “ напомня: Цецка Цачева подаде оставка като министър на правораздаването на 23 март (събота) поради проблема към закупен от нея парцел на по-ниска от пазарната цена. Пред публицисти в Стара Загора Цачева изясни, че съгласно нея, до момента в който вървят инспекциите на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да извършва функционалностите си на министър на правораздаването. Тя напомни, че ден по-рано еднолично е сезирала способените институции с искане да бъдат осъществени инспекции във връзка с добитото от нея недвижимо имущество, което значи, че няма никакви терзания за осъществени закононарушения. Цецка Цачева акцентира, че върху нея не е бил оказван никакъв напън от страна на премиера Борисов.

Коя е Десислава Ахладова?
Десислава Ахладова е един от тримата зам.-министри на правораздаването.
Тя е родена през 1974 година Придобива магистърска степен „ Право “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ Благоевград.
От 22.05.2017г. е административен началник на Административен съд –Перник, определена с решение на Съдийската гилдия на Висш правосъден съвет на 18.10.2016 година
От 2014 година до 22.05.2017г. е ръководител на Районен съд-Перник.
От 2004 година до 2014 година е заместник-административен началник на Районен съд-Перник. В интервала 2000 година - 2004г. е областен арбитър в Районен съд-Перник, година преди този момент е младши арбитър в Окръжен съд-Перник.
Участвала е в редица семинари и образования, свързани с европейското и гражданското право.
Владее британски език и съветски език.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР