София. Десетки таксиметрови шофьори са се събрали на бул. Цариградско

...
София. Десетки таксиметрови шофьори са се събрали на бул. Цариградско
Коментари Харесай

София: Десетки таксиметрови шофьори са се събрали на бул. „Цариградско шосе“ на протестно шествие срещу нерегламентирания превоз на пътници

София. Десетки таксиметрови водачи са се събрали на бул. „ Цариградско шосе “ на протестно шествие против нерегламентирания транспорт на пасажери, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Автомобилите са се наредили в колона в спешната лента след детелината на 7-ми км на бул. „ Цариградско шосе “ в посока София. Шествието потегля в 14.00 ч. и ще премине по булевардите „ Цариградско шосе “ и „ Цар Освободител “, улиците „ Георги С. Раковски “ и „ Оборище “ и ще приключи на пл. „ Александър Невски “. Очаква се да завърши в 16.00 часа.
От Националния таксиметров профсъюз упорстват всички участници в сегмента „ транспорт на пасажери “ да съблюдават Конституцията и законите на България. Според тях нерегламентирания транспорт на пасажери е кражба от всички спазващи закона.
Шествието се организира, макар че по-рано през днешния ден представители на организации на таксиметровите водачи се срещнаха в Народното събрание с ръководителя на Парламентарната комисия по бюджет и финанси комисия Менда Стоянова, представители на Министерството на превоза, на „ Автомобилна администрация “ и други Стоянова увери водачите, че процесът по прекъсване на приложението за нерегламентиран таксиметров транспорт е на финала си, само че не може да приключи толкоз бързо. От своя страна, Райна Димитрова от Националния таксиметров профсъюз съобщи, че настояването на протестиращите през днешния ден е да се задейства процесът, тъй че оптимално бързо да бъде прекъсната тази порочна процедура.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР