София. Десетки хора са се събрали на мемориала Гарнизонно стрелбище“

...
София. Десетки хора са се събрали на мемориала Гарнизонно стрелбище“
Коментари Харесай

Десетки хора са се събрали на мемориала „Гарнизонно стрелбище“ по повод 77-ата годишнина от гибелта на поета Никола Вапцаров

София. Десетки хора са се събрали на мемориала „ Гарнизонно стрелбище “ във връзка 77-ата годишнина от гибелта на поета Никола Вапцаров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Именно тук през 1942 година са изпълнени смъртните присъди на поета Никола Вапцаров, Атанас Романов, Георги Минчев и Антон Иванов. Освен тях на това място са разстреляни още 55 души, наказани по настоящия тогава Закон за отбрана на страната.
Във възпоменателната гала вземат участие вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов. От управлението на партията церемонията почетоха още заместник-председателят на Националния съвет на Българска социалистическа партия Деница Златева и зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". На събитието участват социалисти и представители на Българския антифашистки съюз.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР