София. Депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти“ Петър

...
София. Депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти“ Петър
Коментари Харесай

Депутат от НФСБ сигнализира министър Кирил Ананиев за бивша болница в Сливен, превърнала се в източник на зарази

София. Депутатът от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Петър Петров сезира здравния министър Кирил Ананиев за безстопанствена болница, трансформирала се в котило на клошари и наркомани, и източник на болести. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия НФСБ . Става дума за Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни инфекции в Сливен, която е прекратила работа през 2010 година с решение на Министерството на здравеопазването. Сградата на болничното заведение е благосъстоятелност на Министерството на здравеопазването и е със статут на монумент на културата. Теренът – държавна благосъстоятелност, върху който е ситуирано закритото лечебно заведение, е с повърхност към 7 дка.
„ Теренът и постройката в този момент обаче не се поддържат от никого и регионът е станал източник на болести. Хората в близост се опасяват от това, както и за сигурността си, защото мястото събира клошари и наркомани “, уточни в питането си до министъра Петър Петров. Той настоя за незабавни ограничения.
В отговора си министър Ананиев добави, че липсва и документите за тази болница. Той се е разпоредил да се направи оценка на някогашната болница и да му се предложи решение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР