София. Демографската катастрофа, икономиката, здравеопазването, образованието, социалната политика и доходите

...
София. Демографската катастрофа, икономиката, здравеопазването, образованието, социалната политика и доходите
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Демографската катастрофа, икономиката, здравеопазването, образованието, социалната политика и доходите са сред основните приоритети във „Визия за България“

София. „ Демографската злополука, стопанската система, опазването на здравето, образованието, обществената политика и приходите са измежду главните цели във „ Визия за България “. Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. Колегата му Христо Проданов добави, че стремежът е да се сътвори визия за развиването на България през идващите няколко десетилетия. Това стана на среща с жителите от столичния регион „ Слатина “, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . По същото време в София се организираха още две представяния на „ Визия за България “ - в регионите „ Подуяне “ и „ Красна поляна “.
„ Нужно е национално единство по значимите за България проблеми. Проектът „ Визия за България “ би трябвало непрекъснато да се развива. " Това е мнението на хората от „ Слатина “.
В „ Подуяне “ народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев, Дора Янкова и Иван Иванов дадоха отговор на голям брой въпроси, които бяха свързани с приходите, районна политика, стопанска система и опазване на здравето.
„ Пенсионерите и обществено слабите не са в дневния ред на десните. Когато на един богат човек поставиш обществен проблем, той се гневи. Пенсиите не са в дневния ред на Борисов, нито в този на Горанов “, съобщи Дора Янкова.
„ С години бедността ще бъде един от главните проблеми. Усещането за неправда го има във всяко едно ваше изявление. За това, дано се разгневим! Да създадем национална вълна „ ГЕРБ да си отиде “, прикани Янкова в „ Подуяне “. Според нея районните другия в страната са контрастиращи и големи. Ето за какво, се плануват районни стратегии, в които има данъчни облекчения за компаниите, които ще влагат в изоставащите райони, като Северозапада, Североизтока и Странджа - Сакар.
„ В отчета за националната сигурност за 2017 година ГЕРБ признават, че страната изчезва, губи се ”, цитира Иван Иванов. „ Няма по какъв начин младите, които са отпътували, да се върнат, няма по какъв начин да задържим тези, които към момента са тук, в случай че не създадем нужните условия тези деца да намерят подобаваща среда, с цел да могат да осъществят своя живот “, уверен е Иванов.
В отговор на въпрос от жители за дефицита на лекари в страната, Иван Иванов изясни позицията на Българска социалистическа партия: „ Ако специализацията на млади лекари стане безвъзмездна, тези хора ще се ангажират със съответното лечебно заведение и ще останат тук да работят “.
„ Трябва да получим публичната поддръжка, с цел да спре опазването на здравето да бъде стока “, заключи Иван Иванов.
„ Във „ Визия за България “ слагаме страната като участник, като вложител в стопанската система. Затова залагаме на ръководство на държавната благосъстоятелност, което дава отговор на актуалните стандарти. България желае да бъде член на Организацията за икономическо съдействие и развиване, която има доста съответни стандарти за ръководство на държавната благосъстоятелност “, изясни Димитър Данчев.
„ Демографската злополука да бъде главен акцент във " Визия за България ", това желаеха поданици на столичния регион „ Красна поляна “ по време на срещата с народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Таско Ерменков и Стоян Мирчев. Хората предложиха още преизчислението на пенсиите и Законът за възрастните хора, които са част от „ Визия за България “, да бъдат измежду първите осъществени цели. " Патриотичното образование на младите българи, още от учебно заведение, както и ромската интеграция- посредством труд, работа и образование, също би трябвало да станат част от " Визия за България ", безапелационни бяха краснополянци.
Стоян Мирчев посочи, че както и на другите срещи в страната, по този начин и тук, хората утвърждават лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения.
Таско Ерменков изясни, че прогресивното подоходно облагане, фамилното подоходно облагане, облекченията за младите семейства- с опция за приемане на заеми, в случай че работят, да закупят жилища с по-ниски лихвени проценти, са единствено част от заложените хрумвания във " Визия за България “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР