София. Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит

...
София. Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит
Коментари Харесай

Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний донесе Благодатния огън от Божи гроб

София. Делегация, водена от Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний донесе Благодатния огън от Божи гроб, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” .Огънят символизира Възкресение Христово и се счита за реликва за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се назовава „ знамение на слизане на Благодатния огън “. Делегацията донесе свещеният огън в няколко фенера, които се съхраняваха в специфичен резервоар в самолета през целия път. На летището духовници от цялата страна си взеха от Благодатния огън, с цел да го разнесат из цялата страна.
Благодатният огън ще бъде пренесен и в параклиса на Синодалната палата в София. Малко преди среднощ Благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, с цел да бъде предаден на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за вечерното свещенодействие в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски ".
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР