София. Дефицит да имаш желанието и амбицията да опознаеш и

...
София. Дефицит да имаш желанието и амбицията да опознаеш и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Дефицит е да имаш желанието да опознаеш и разбереш другия, да го сравниш със собствената си култура, така разбирам обединението в Европа

София. Дефицит да имаш желанието и упоритостта да опознаеш и схванеш другия, да го сравниш със личната си просвета, по този начин разбирам обединяването в Европа. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Заключителната част на интернационалната пътуваща конференция „ Живописна България. Български литературни направления II “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Когато преди няколко години, когато за пръв път чух за плана, любознанието ми беше огромно, само че и сантиментът и страстта. Радвам се, че толкоз доста хора от Европа и света обръщат внимание на българския език и история ", съобщи вицепрезидентът.

„ Дефицит да имаш желанието и упоритостта да опознаеш и схванеш другия, да го сравниш със личната си просвета, по този начин разбирам обединяването в Европа. Когато надникнах в плановете ви, виждам нещо извънредно значимо един непряк интерес взор на прочетеното и видяното ", добави Йотова.

Тя се обърна към участниците и добави, че те са част от една невероятна мрежа на същинските посланици на България - знаят езика и културата на страната. " Надявам се, че тази мрежа ще излезе отвън кориците на българската литература, ще се разпростре към обичаите и традициите. Ще послужи родината ни да бъде все по-харесвана ", сподели още Йотова.

Мариела ЧЕПЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР