София. Държавният глава Румен Радев прие почетния строй на представителните

...
София. Държавният глава Румен Радев прие почетния строй на представителните
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия на пл. „Княз Александър I“

София. Държавният глава Румен Радев одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска на пл. „ Княз Александър I “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Пред паметника на Незнайния боец участват вицепремиерът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев. На тържественото събитие участват и депутати от всички парламентарни групи, както и висши военни от Сухопътни войски, Военноморските и Военновъздушните сили.
Официални посетители на тържествата, отдадени на Деня на Храбростта и празник на Българската войска, са зам.-министърът на защитата на Македония Беким Максути и началникът на Генералния щаб на Армията на Македония генерал-лейтенант Методия Величковски.
Предстои водосвет на бойните флагове и знамената-светини да бъде отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим под звуците на празничен камбанен звън от патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.
По традиция президентът и Върховен главнокомандващ ще произнесе тържествено слово във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска.
На 1 януари 1880 година княз Александър I учредява първото българско отличие - ордена “За смелост ”. С декрет от 9 януари същата година се постановява честването на празника.
На този ден честват редица градове в страната, а десетки църкви и манастири означават храмовия си празник.
Биляна ИВАНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР