София. Държавният глава Румен Радев обсъди на Дондуков“ 2 перспективите

...
София. Държавният глава Румен Радев обсъди на Дондуков“ 2 перспективите
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев обсъди със Султан Ахмед бин Сулайем възможностите за развитието на България като логистичен център за пренос на стоки към Европа

София. Държавният глава Румен Радев разиска на „ Дондуков “ 2 вероятностите за одобряването на България като районен логистичен център за транспорт на артикули от Азия към Европа със Султан Ахмед бин Сулайем, основен изпълнителен шеф на Dubai Port World и един от най-влиятелните предприемачи от Обединените Арабски Емирства. Това оповестиха от прессекретариата на президента . Срещата сред двамата е вследствие на присъединяване на българския президент в Петербургския стопански конгрес, по време на който Румен Радев насочи покана към представителите на бизнеса да влагат в България.
Компанията Dubai Port World е един от най-големите оператори на пристанища в света със 78 логистични терминали в разнообразни елементи на света. Държавният глава съобщи, че стратегическото разположение на страната ни сред Европа и Азия и висококвалифицираните фрагменти у нас, основават отлични предпоставки за избора на България като районен логистичен център.
Султан Ахмед бин Сулайем акцентира интереса на Dubai Port World за вложения в българските пристанища и за основаването на високотехнологични логистични центрове в разнообразни градове на страната. По думите му потреблението на българските пристанища по река Дунав дават опция за бърз достъп до останалите европейски страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР