София. Дарителството е ценност, която младите хора трябва да следват,

...
София. Дарителството е ценност, която младите хора трябва да следват,
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев: Дарителството е ценност, която младите хора трябва да следват

София. Дарителството е полезност, която младежите би трябвало да следват, тъй като то е и аршин за цивилизоваността на едно общество. Дарителството е заварка сред другите обществени пластове и израз на вяра за бъдещето и просперитета на една нация. Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на церемонията по връчването на дванадесетите годишни награди " Най-голям корпоративен донор " за 2017 година, на която беше хазаин, оповестиха от прессекретариата на президента .
Румен Радев отличи с Почетна грамота на Президента на Републиката просветителната стратегия на Българския дарителски конгрес „ Научи се да даряваш “ за принос в развиването на културата за дарителство измежду младежите в България. Програмата е ориентирана към учениците от 1 до 12 клас, като има за цел да ги запознае и приобщи към правилата на дарителството и доброволчеството.
„ Знаем какъв брой е значимо младежите да осъзнават и да имат просвета за даряване. Искам да поздравя всички компании и фондации, които вземат участие в програмата „ Научи се да даряваш “ с лектори, тъй като персоналният образец за построяването на подобен модел на държание е от изключителна значителност “, добави Румен Радев и благодари на всички, които са създали своя избор да развиват културата на корпоративната обществена отговорност, да стоят твърдо зад тези полезности и да работят интензивно за образуването на дарителската среда в България.
В приветствието си президентът акцентира още, че дарителството има дълбоки обичаи у нас, а българинът е донор по дух и по съвест. „ Можем да посочим доста образци за хора с разнообразни специалности, обществено състояние, обучение, само че обединени от обща идея и завещали на България читалища, учебни заведения, университети, лечебни заведения и библиотеки “, съобщи президентът и добави, че в нашето динамично съвремие имаме потребност да се обръщаме към благородния жест на дарителството, тъй като то не е просто акт на даване на материални и финансови средства, а нещо доста по-голямо.
Конкурсът на Българския дарителски конгрес отличава фирмите в страната, които осъществят публично значими дела и влагат средства, време и непринуден труд на чиновниците си. Наградите “Най-голям корпоративен донор “ се връчват в още четири страни от Централна и Източна Европа и предизвикват налагането на стандарти за отговорно, дейно и транспарантно корпоративно дарителство.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР