София. Дълговете ще станат толкова големи, че еврозоната въобще не

...
София. Дълговете ще станат толкова големи, че еврозоната въобще не
Коментари Харесай

Бойко Борисов, ГЕРБ: Дълговете ще станат толкова големи, че еврозоната въобще не може да е приоритет с тази чудовищна инфлация

София. „ Дълговете ще станат толкоз огромни, че еврозоната изобщо не може да е приоритет с тази чудовищна инфлация, с този растеж на заемите - единствено лихвите на година ще бъдат над 1 милиард лв.. И когато се усетите ще бъде толкоз късно “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус ” . Опозицията насочи остри рецензии към плана за държавен бюджет. От ГЕРБ възразиха против поемането на нов дълг и заложения недостиг.

Лидерът на партията Бойко Борисов акцентира, че с изключение на всичко - хората се чудят по какъв начин ще оцелеят в тази тежка обстановка.

“Гледат си сметките за ток, първи сме по смъртност, инфлацията върви нагоре, числата на инфектираните с ковид също. Освен това, oбщините започнаха режим на тока. Няма да стигнат парите за тролейбуси и метро. Да не приказваме за ремонтите на лечебните заведения. Схемата е ясна - задължения, разпределяне на калпак и до момента в който издържим, след това другите да се оправят ”, безапелационен бе Борисов.

Той уточни, че е задължен да предизвести българите за следното нещо:

“Когато се усетите, защо става въпрос, след тези възторжени празненства, че сме отишли на 50 милиарда дълг - ще ви предложат единствено постна пица. Трупат се милиарди задължения “, сподели ооще Бойко Борисов.

Той цитира изявление на Петков от 27 октомври 2021 година, че до момента в който не се спрат кражбите - не би трябвало да се пипат налозите, а когато спрат кражбите ще има пари за всичко.

Борисов обаче уточни, че все още няма нито един лев повече събрани доходи като се изключи инфлацията и попита къде са парите:

„ Защо се взимат нови задължения? В рамките на една седмица 4 милиарда изчезнаха “.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че сега се раздават пари на калпак, без никаква политика и следващият пестник е, че Българска народна банка е с съвсем 50 % спад на вложенията, а пък министър Лорер декларира, че има поток от вложения.

“Може би е някакво ручейче? “, разяснява Борисов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР