София. Чрез помощите си за развитие България и САЩ могат

...
София. Чрез помощите си за развитие България и САЩ могат
Коментари Харесай

България и САЩ обсъдиха възможности за подпомагане на православните общности по света

София. Чрез помощите си за развиване България и Съединени американски щати могат да поддържат православните общности в Северен Ирак и Сирия, като вземат участие във възобновяване на храмове. Тази опция разискаха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и посланикът за специфични поръчения в Държавния департамент на Съединени американски щати по въпросите на свободата на вероизповеданията Самюел Браунбек, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
„ България обичайно има добър взор върху Сирия и Северен Ирак и е мощно обезпокоена от протичащото се с религиозните общности там “, акцентира министър Захариева. Тя посочи, че сходно съдействие е значимо за българската страна, която работи поредно за равноправието и свободата на религиите. Като образец тя уточни, че в България има дребна, само че добре развита и интегрирана сирийска общественост.
Самюел Браунбек уточни, че сходни планове са значими за общностите в зони на спор, освен тъй като подсигуряват свободата им на изповедание, само че им дава спомагателен тласък да останат по родните си места, вместо да емигрират.
Като друга опция за подкрепяне на религиозните общности по света министър Захариева повдигна въпроса за потребността на българите в Съединени американски щати от православни храмове.
В хода на диалога дипломат Браунбек съобщи позитивната оценка на Съединени американски щати за поредната битка на българското държавно управление с езика на омразата и религиозната непоносимост.
„ В България не разделяме хората по религия, а държавното управление ни реагира неотложно на всички изяви на религиозна непоносимост и тирада на омразата “, акцентира външният ни министър.
Екатерина Захариева и Самюел Браунбек разискаха и неотдавнашната аудиенция на папа Франциск в България. Вицепремиерът и министър на външните работи акцентира всеобщия и дружелюбен банкет, и топлото отношение на българите към главата на Римокатолическата черква.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР