София. Четвъртата COVID вълна у нас не затихва. Това каза

...
София. Четвъртата COVID вълна у нас не затихва. Това каза
Коментари Харесай

Доц. Любомира Николаева-Гломб, НЦЗПБ: Не е време за отпускане на гарда, COVID вълната е тежка и не затихва

София. Четвъртата Коронавирус вълна у нас не затихва. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ доцент Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). По думите й спазването на ограниченията би трябвало да продължи, тъй като всяко смъкване на вниманието може да докара до ново повишаване на броя на болните.

„ Да, в действителност се следи едно слизане надолу, само че при 254 души, изгубили борбата с Коронавирус, не дръзвам да кажа, че е време да се отпуска гарда и да мислим, че нещата са отминали. Вълната е тежка, лечебните заведения са натоварени, лекарите са натоварени и доста изтощени. Хората също са изтощени от ограниченията, само че не би трябвало да се отпускат, тъй като всяко смъкване на вниманието може да докара до ново повишаване. Почти 10% от направените проби са позитивни и това не трябва да ни успокоява. Трябва да продължим с ограниченията, с тестването и имунизациите “, добави доцент Любомира Николаева-Гломб.

Висок остава и броят на смъртните случаи, акцентира доцент Любомира Николаева-Гломб. Според нея леталитетът върви с релативно забавяне от две-три седмици след пика на заболяемостта.

Евелина БРАНИМИРОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР