София. Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е

...
София. Четиримесечно мече, вероятно отделило се от майка си, е
Коментари Харесай

Перник: Четиримесечно мече е открито в частен двор на необитаема къща в село Кладница

София. Четиримесечно мече, евентуално отделило се от майка си, е намерено нощес към 20.00 часа в частен двор на необитаема къща в с. Кладница, в региона на „ Държавно ловно стопанство Витошко-Студена ”. Това оповестиха от пресцентъра на Югозападно държавно дружество . За този любопитен случай заяви шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, който дружно с горски чиновници от териториалното отделение на предприятието реагират незабавно на подадения сигнал от локални поданици. Мечето, намерило заслон в двора на къщата, се покатерва на оградата, след което се озовава на близкия бор на височина към 15 метра.
Горските чиновници алармират Регионална инспекция за опазване на околната среда Перник, полицията и пожарната. Уведомени са също неправителствените организации „ Четири лапи ” и „ Зелени Балкани ” за възможното превозване на животното до тяхна база. Предприемат се всички предохранителни ограничения по избавяне на мечето, като се обезпечава периметър, с цел да не се стресира то. Но с рухването на нощта хората са изтеглени, а термокамерите за наблюдаване снимат по какъв начин час и половина след среднощ животното слиза от дървото и поема към гората.
Служители на „ ДЛС Витошко-Студена ” и сега дежурят на място, с цел да проследят дали ще има наново явяване на мечето. Специалисти разясняват, че то не би могло да оцелее единствено, в случай че не успее да открие майка си.
Мечките са част от екосистемата на Витоша, напомнят ловни експерти. По техни наблюдения и на база сниманото от фотокапаните все още броят на мечките в планината е над 15, като числеността им годишно се усилва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР