София. Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи

...
София. Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент сложи
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Емил Радев: С нови правила за документите спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно

София. Бях докладчик по досието, с което Европейският парламент постави завършек на апостилите и потребността от заверка на публични документи в Европейски Съюз. С новите правила спестяваме на европейците 40 млн. евро годишно. Освен че няма да се постанова да заплащат към 100 евро на документ, хората, които работят, учат или живеят в друга държава-членка, към този момент няма да тичат по разнообразни институции поради акт за раждане, уверение за фамилно състояние или непрекъснат адрес да вземем за пример. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Емил Радев при срещата си с поданици на село Вълнари, община Никола Козлево, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той увери, че ще се бори при преразглеждането на нормативния акт след 2 години да се вкара и автоматизирано признание на дипломите и удостоверенията за подготовка, както и на документи като решения на ТЕЛК и настоящо положение на компаниите.
„ Ще продължа да се боря и против двойните стандарти при храните, тъй като постигнахме доста, създадохме механизъм за санкциониране на нарушителите, само че би трябвало да подсигуряваме общоевропейски надзорен орган, който да следи, че и в Източна Европа ще се оферират храни и питиета със същото високо качество и на ниски цени, както в Западна Европа ”, посочи Радев.
Той напомни, че от 10 години се бори в България да няма „ безконечни длъжници ”. „ Според статистиката против 600 000 български жители има заведени изпълнителни каузи. Важно е да има механизъм за разсрочване и опрощаване на отговорностите, тъй че да подсигуряваме втори късмет на хората, които са изпаднали в усложнение и дължат пари на банки, към електроразпределетелно сдружение, топлофикация, частно лице заемодател или към компания. За страдание, в България дори след гибелта ни нашите деца не престават да дължат ”, посочи Емил Радев. Той напомни, че откакто неведнъж е внасял промени в българското законодателство, е съумял да прокара в европейска инструкция текст, в който изрочно се споделя, че държавите-членки би трябвало да вкарат опциите за освобождение от задължения в най-кратки периоди.
Акцент в диалозите в с. Вълнари бе и тематиката за сигурността. „ През 2015 година в Европейски Съюз влязоха над 1 млн. бежанци и незаконни имигранти, само че след подхванатите ограничения за сигурност през първото тримесечие на тази година в Съюза са влезнали 8883 души. С поддръжката на европейските ни сътрудници българската граница е най-добре охраняваната в целия Европейски Съюз, по тази причина отчитаме и съвсем нулев напън по границата ни с Турция ”, акцентира Емил Радев и обясни ролята на Европейската гранична и брегова защита за ефикасния надзор.
„ В идващия Европарламент е значимо да защитим предвиждания за България бюджет от 18 милиарда лева за новия програмен интервал. Това значи повече средства за възобновяване на пътища и площади, за реализиране на стратегии за претовареност и образование на младежите, за поддръжка на бизнеса, тъй че да стане по-конкурентоспособен и да се покачват приходите ”, безапелационен бе претендентът за евродепутат.
Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Шумен Любомир Христов благодари на Емил Радев, че в качеството си на евродепутат през последните 5 години постоянно е бил съпричастен на протичащото се в региона. „ С негова поддръжка възпитаници и жители на Шумен получиха опция да се срещнат от близко с работата на европейските институции ”, означи още Любомир Христов.
Кметът на община Никола Козлево Ешреф Реджеб на собствен ред прикани хората както живеят, работят и честват дружно, без значение от религията си, по този начин дружно да защитят и европейския курс на България. „ Номер 12 в бюлетината и поддръжка за хора като господин Емил Радев ще подсигурява повече европейски вероятности за страната ни и за развиването на обитаемоте места ”, заключи той.
По-рано през вчерашния ден дружно с Любомир Христов Емил Радев участва на националното състезание по карате „ Шинкиокушин ” в Шумен. Двамата бяха измежду гостите на спортното събитие по покана на сенсей Даниел Димитров от Съюзна контролна комисия „ Киокушин ”, който е уредник и хазаин на надпреварата.
„ Арена Шумен е прелестен образец за резултатите от дейната работа, с която се отъждествява ръководството на ГЕРБ ”, безапелационен бе Радев.
Сенсей Даниел Димитров осведоми, че шампионата се организира за първи път в Арена Шумен, а отзивите от клубовете, които съставляват над 30 града в страната, са отлични.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР