София. БСП не блокира работата на Народното събрание. Вчера се

...
София. БСП не блокира работата на Народното събрание. Вчера се
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Парламентът трябва да работи с грижа за хората, а не с грижа за политическите партии

София. Българска социалистическа партия не блокира работата на Народното събрание. Вчера се въздържахме при дневния ред, тъй като още на Председателския съвет поставихме въпросите, които би трябвало да се гледат в българския парламент. Ние, като парламентарна група, сме внесли оферти за актуализация на бюджета, за обществени закони - тези неща не бяха включени. След като българското Народно заседание смята, че е приоритет да гледа Изборния кодекс и комисии, от които нищо за никого няма да произтече, ние дадохме сигнал, че тези закони би трябвало да бъдат гледани. И те следобяд в Комисия бяха включени за разглеждане. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в ефира на БТВ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
Той добави, че по този метод левицата желае да покаже, че Народното събрание би трябвало да работи с грижа за хората, а не с грижа за политическите партии.

В предаването „ Тази заран “ Свиленски бе безапелационен, че по отношение на партийната дотация левицата има безапелационна и поредна позиция от най-малко 5 години.

„ За Изборния кодекс сме декларирали нашите вътрешни оферти и част от тях са признати, защото съответстват с предложенията на „ ИТН “ (ИТН). Проблем няма, само че дейната регистрация - нещо, против което всички българи стачкуваха, бе отхвърлена “, разяснява още социалистът.

Георги Свиленски направи обяснения върху изявлението на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че в програмата на Народното събрание има лобистки текстове: „ Тези комисии, които се надпреварват пред деловодството, новоизлюпилите се парламентарни партии, евентуално имат ползи, които не са в полза на българското общество “.

„ В нашите предизборни документи сме декларирали, че сме „ за “ закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура заради резултатите, които са дали през годините. 10 години тези органи действат. Тези, които са внесли този законопроект, допускам, че са създали своите съвещания, тъй че е обикновено сега ръководещите да са срещу “, сподели още Свиленски.

Относно връчването на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента, Георги Свиленски съобщи: „ Ако изборът му е Българска социалистическа партия, в най-кратък период - в границите на 2-3 дни, ще бъде призован Националният съвет на Българска социалистическа партия и ще решим какво ще вършим с мандата. Не се разискват имена за министър-председател и за министри, фрагменти и капацитет Българска социалистическа партия имат за такова нещо, защото ние сме партия на 130 години и с всяко присъединяване в парламентарни избори, участваме с концепцията да бъдем спечелили и ръководещи, а не съпротива и губещи “.

По мотив съветската ваксина „ Спутник V “, той разяснява: „ Тя се употребява в над 40 страни и не знам каква връзка може да има с шпионския скандал. Въпрос на политическа отговорност е на тези, които ни ръководят, дали желаят жителите, които са им упълномощили ръководството, да бъдат имунизирани, или желаят да чакат по опашки в „ зелени коридори “.

„ За страдание у тези, които споделяха, че желаят да сменят модела „ Борисов “, към този момент не виждам такава воля. По-скоро желаят той да продължи, виждам воля този модел да продължава да се окопава по-дълбоко в политическата система “, посочи депутатът.

Свиленски бе безапелационен, че промени в Изборния кодекс би трябвало да има: „ Трябва да бъдат изчистени „ мъртвите души “, би трябвало да бъде въведено машинното гласоподаване и да бъде позволено видеонаблюдението в секциите след привършване на изборния ден “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР