София. Борислав Драганджиков и Захари Николаев спечелиха четвъртия дебат на

...
София. Борислав Драганджиков и Захари Николаев спечелиха четвъртия дебат на
Коментари Харесай

Борислав Драганджиков и Захари Николаев спечелиха четвъртия дебат, посветен на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция

София. Борислав Драганджиков и Захари Николаев завоюваха четвъртия спор на тематика „ Лисабонският контракт сполучливо замества контракта за европейска конституция и не пречи на задълбочаването на европейската интеграция “, отдаден на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Националното съревнование по водене на парламентарен спор за възпитаници и студенти се провежда от Народното събрание в партньорство с „ Асоциация Дебати България “.
Първият тим в състав Борислав Драганджиков и Захари Николаев, възпитаници от София, акцентира, че Европейският съюз сега е най-големият пазар, който се разраства с помощта на Лисабонския контракт. По думите им Лисабонският контракт чудесно замества европейската конституция, която дава съществени предпоставки за федерализация. Вторият тим в лицето на Нора Антова и Никол Михова, също възпитаници от София, отговори, че е невероятно Европейски Съюз да се трансформира в една обща страна, тъй като в Европа има по своему доста мощни националности, за които е невероятно да бъдат третирани наедно с всички останали поради характерните им ползи и потребности. Те опазиха и тезата, че е значимо разпоредбите, по които работи Европейският съюз, да се назовават конституция, а не контракт, тъй като по този метод ще се уеднакви законодателството в страните-членки и е невероятно то да се интерпретира по друг метод в общността.
Четвъртият спор от националното съревнование беше извоюван от Борислав Драганджиков и Захари Николаев. Най-добрите тимове ще получат опцията на 15 април 2019 година да вземат участие във финала на надпреварата, който ще се организира в пленарната зала на Народното събрание. Крайните спечелили ще бъдат наградени от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР