София. Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и

...
София. Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и
Коментари Харесай

АПИ: Близо 67% е изпълнението на участъка между Ябланица и Боаза от автомагистрала „Хемус“

София. Близо 67% е осъществяването на сектора сред Ябланица и Боаза от Автомагистрала „ Хемус “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Изграждането на 9.3 км от автомагистралата започва в края на март предходната година. Организацията на работа е доста добра и е изцяло допустимо обектът да бъде приключен при започване на есента т. година По контракт секторът би трябвало да е подготвен през март 2020 година В момента на обекта работят към 200 души и над 100 профилирани машини. Извършват се земни и пътни работи, водостоци и други, каквито действия са вероятни при актуалните метеорологични условия.
Автомагистралният сектор ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети. Ще бъдат издигнати 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се реализира посредством етапна връзка при 87-ти километър, която ще се построи наоколо до село Брестница. Инвестицията е за близо 55 млн. лева
В момента със средства от републиканския бюджет се построяват близо 26 км от автомагистралата. Това са секторите сред Ябланица и Боаза и Белокопитово - Буховци в посока Търговище.
Строителството на правата сред Буховци и Белокопитово стартира на 16 август м. година Този сектор е 16 км и на него ще има 7 виадукта, едно мостово оборудване и 10 селскостопански подлеза. Автомагистралният сектор ще бъде с две ленти за придвижване, две ленти за изпреварване, две спешни ленти, водещи линии, два банкета и междинна разграничителна линия. Извършените досега строително-монтажни работи включват разчистване и изсичане на шубраци и дървета, ровове за премахване на хумусния слой, изкопни работи и оформяне на терена, взривни работи, трасиране на плановото трасе.
Цялостното доизграждане на Автомагистрала „ Хемус “ е главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР