София. Близо 560 регионални събития в 87 общини на страната

...
София. Близо 560 регионални събития в 87 общини на страната
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Активни участници в организираните събития по време на Председателството са били над 111 хил. души, близо половината от които деца и младежи

София. Близо 560 районни събития в 87 общини на страната са проведени по време на шестте месеца на Българското председателство с помощта на грантовата скица: „ Подкрепа на начинания на общините, свързани с районното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ”, по която министерството обезпечи 279 хиляди лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз . Проектите бяха осъществени с помощта на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), което в осъществяване на контракт с Министерство на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 организира състезанието за асортимент на препоръчаните от общините планове, а в следствие изготви и финансов доклад за осъществяването им.
„ Благодарение на сдружението на общините стана допустимо целите и полезностите на Европа да стигнат до всички българи от разнообразни възрасти “, сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на среща с членовете на Управителния съвет на НСОРБ, която се организира в НДК през днешния ден. Тя връчи уверение на изпълнителния шеф на сдружението Силвия Георгиева, а посредством нея благодари и на всички кметове и кметски наместници в цялата страна за самодейностите, съпричастността и положителното съдействие през миналите шест месеца. „ Без тяхната поддръжка и възторг, районното измерение на председателството би било невероятно “, акцентира министър Павлова.
В рамките на плановете от районното измерение на Българското председателство бяха проведени изложения, надпревари, концерти, спортни начинания, празнувания на значими паметни дати и събития от културните календари на общините, някои от тях свързани с показване и разпространение на българските обичаи, фолклор и културно-исторически благосъстояния. Проведени бяха и десетки конференции, семинари, кръгли маси, обществени полемики, осведомителни дни, образования и други прояви в обитаемоте места.
Партньори на общините в провеждането на самодейностите станаха учебни заведения, читалища, музеи, центрове за работа с деца, неправителствени организации, локалния бизнес, университетски среди, районни медии, които интензивно участваха в организацията и провеждането на събитията по места. Тяхната цел беше да разпространяват целите на страната ни, да покачат информираността на българските жители за Европейския съюз, за уговорките и изгодите за страната ни като страна член и приноса, който дава за развиването на общността.
„ Заедно показахме, че българите не са безразлични към бъдещето на Европа и мястото на България в него. Най-радващото е, че дейни участници в проведените събития са били над 111 хиляди души, близо половината от които деца и младежи. Надявам се посредством тях Българското председателство да е стигнало покрай хората в цялата страна “, сподели още министър Павлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР