София. Близо 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия

...
София. Близо 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия
Коментари Харесай

Анита Тараланска, Съюз на инвалидите - Перник: Близо 2 хиляди души се очаква да посетят 13-тия Многожанров републикански фестивал на хората с увреждания в Перник

София. Близо 2 хиляди души се чака да посетят 13-тия Многожанров републикански фестивал на хората с увреждания в Перник. Това сподели за предаването „ Перничани-потомците на Кракра “ на Радио " Фокус " ръководителят на Съюза на инвалидите в Перник Анита Тараланска. Тя посочи, че още преди няколко години в квартал „ Църква “ е направена сцена, особено по този мотив. „ Участие ще има от всички краища на България, като се изключи Видин, тъй като от там няма представител “, изясни тя. Фестивалът стартира от 10:00 на 31-ви август тази година, изявите ще продължат до 21:00 часа същия ден и ще продължат на 1-ви септември от 09:30 часа. Закриването ще е към 18:00 часа. Новото тази година е, че участниците ще имат опция да готвят онлайн и да показват тайните на ястия присъщи за региона, който показват.
Фестивалът има конкурсен темперамент, посочи ръководителят на Съюза на инвалидите в Перник.
„ Многожанровия републикански фестивал на хората с увреждания дава опция на всички да бъдат актьори “, сподели още Анита Тараланска. Перничани чакат и посетители от Косово и от Северна Македония. Финансирането тази година е от Агенция за хора с увреждания, Община Перник, които се отзовават за четвърта поредна година. Анита Тараланска изрази признателност за финансовата поддръжка и към Съюза на инвалидите в България. Тя изясни, че това са трите съществени пера, от които фестивалът получава дотация, с помощта на което го има. За пръв път тази година в него ще вземат участие и Пенсионерски клубове, изясни тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР