София. Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура

...
София. Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура
Коментари Харесай

Министър-председателят Бойко Борисов: Близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната

София. Близо 1 милиард лв. се отпускат за просветителна инфраструктура в страната, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на модернизирането на образователната база на Националната спортна академия „ Васил Левски “ на ул. „ Гургулят “ 1, оповестиха от държавната осведомителна работа . Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лева, като националното финансиране е в размер на 525 000 лева Обновяването на образователната база на академията включва ремонт на остарялата постройка и създаване на нова зала за спорт. „ В центъра на града да имаш университет е доста комфортно. Бази, които костват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва “, добави министър-председателят.
В образователната база на Националната спортна академия е обезпечено ново обзавеждане и съоръжение на образователните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa образователния развой ще улеснят въвеждането на нови способи на образование на младежите. Подобрените условия и модерните образователни и спортни зали и кабинети ще подтикват мотивацията на студентите за по-добра интензивност при асимилиране на знанията и последващата им реализация на труда.
„ Аз съм уверен съм, че ще имаме сектор, който ще ни харесва, ще е съвременен и ще е заслужен за България и най-малко три пъти по-голямо финансиране от досегашното “, отговори министър председателят Борисов на въпрос на медиите по отношение на ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР