София. Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски

...
София. Благоевград е домакин на VI поредно издание на детски
Коментари Харесай

Благоевград: Театрален фестивал „Талантино“ разкрива приказни светове пред децата на града

София. Благоевград е хазаин на VI следващо издание на детски сценичен фестивал „ Талантино “. Началото ще бъде сложено на 25 юни, понеделник, в Младежки дом, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград. Първото зрелище в тазгодишното издание е " Царицата на Чардаша " от Имре Калман и ще бъде показана от Ученически сценичен състав при СУ „ Христо Ясенов “, град Етро Поле в 16:00 часа. Официалното разкриване на „ Талантино “ ще бъде от 19:00 часа, а незабавно по-късно гениите от театрална школа „ Ер дребен “ към държавна такса „ Проф. Енчо Халачев “- Благоевград ще показват „ Ревизор “ от Н.В. Гогол.
Третият театър е на Арт асоциация „ Водолей “, детска театрална школа „ Водолей “, които ще играят „ Копче за сън “ по Валери Петров. Те ще влязат в роля на 26 юни от 10:00 часа. Вторият ден от фестивала продължава в 11:00 часа с „ Бурята “ от Уилям Шекспир показана от Арт асоциация „ Водолей “; детска театрална школа „ Водолей “. Денят ще продължи още веднъж с тяхно представление- „ Найден “ по „ Индже “ от Йордан Йовков. В 14:30 часа те още веднъж ще влязат в роля, само че този път взаимно с Театрално-танцов театър. Те ще показват „ Гара Калкута “ по Ханок Левин.
„ Таласъмът Тропалан “ от Янко Митев излиза на сцената в 16:00 часа, показан от Театрална школа „ Талантино “- Бургас. Фестивалният ден ще бъде закрит в 18:30 часа с „ Не падайте духом “ от Станислав Стратиев, играно от Театрална школа „ Талантино “- Бургас.
На 27 юни театърът стартира в 10:0 часа с „ Не се гаси туй, що не гасне “- драматизация по български създатели, показана от Театрална школа към читалище „ Св. Климент Охридски “-град Симитли. В 14:00 часа стартира „ Женско царство “ от Ст.Л.Костов- артисти без тапия град Правец. Детско младежки спектакъл „ Мускетарите “ ЦПЛР- Перник ще показват „ Не падай духом “ от Станислав Стратиев. Последното зрелище за деня ще бъде на Младежки спектакъл „ Приятели “- Пазарджик, които ще играят „ Хотел сред тоя и ония свят “ от Ерик Емануел Шмит.
„ Талантино “ продължава и на 28 и 29 юни, когато театралните фенове ще могат да гледат „ Снежанка и джуджетата “, „ Колекционерът “ по романа на Джон Фаулз, „ Очите на хората “, показан от Младежки спектакъл „ Драмеди “- София. Публиката ще може да види и,,Домът на Бернарда “- „ Очите на Бога “ по Ф.Г.Лорка.
Специално за феновете ще бъде показан и уъркшоп с доцент Огнян Спиров- учител по актьорско майсторство в ЮЗУ „ Неофит Рилски “- Благоевград.
В последния ден от фестивала театрална школа „ Чарли “- Пловдив ще излязат пред благоевградската аудитория, с цел да показват „ Златоперко “ от Леда Милева. „ Не падай духом “ също излиза в последния ден от тазгодишният фестивал „ Талантино “. „ Герда “ по Андерсен ще се играе от Театрално студио „ Смехурко “ от град Банкя.
Молиер с „ Училище за дами “ също ще зарадва жителите и гостите на града. Програмата на шестото следващо издание на „ Талантино “ приключва с „ Объркани “ на театрална школа „ Юлий “- София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР