София. Благодаря на Съюза на математиците в България за работата

...
София. Благодаря на Съюза на математиците в България за работата
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Съюзът на математиците в България дава надежда на много млади българи да развият таланта си

София. Благодаря на Съюза на математиците в България за работата му с учениците, студентите, младите учени – триумф за България е нашите млади гении да се развиват, тъй като те са гордостта ни и оценка за напредъка на обществото. Това съобщи президентът Румен Радев по време на празничното честване на 120-годишнината от основаването на Съюза на математиците в България, оповестиха от прессекретариата на президента .
" Поздравявам ви, че създадохте школа, с помощта на която математиката у нас закупи необикновено развиване с образователни стратегии на международно равнище ", съобщи президентът. Румен Радев акцентира, че математиката у нас се е развила като мощ посредством работата на Съюза на математиците, а това дава вяра на доста млади българи и на цялото общество. Президентът даде образец с призовите места, които младежите ни извоюват в огромна конкуренция на международни математически надпревари, което е едно от преимуществата за привличане на задгранични вложители у нас.
По думите на Румен Радев математиката е знак на въображение и хубост, а силата й се състои в това, че предлага разнообразни пътища, които водят към една цел – истината. " От най-дълбока античност математиката е знак на напредъка, тя е всеобхватна, навлязла е и в филантропичните науки, без математика е невъзможна дигитализацията, а без нея бъдещето е немислимо ", съобщи президентът.
Държавният глава Румен Радев удостои Съюза на математиците в България с Почетния знак на президента във връзка 120-годишнината от основаването на организацията. Отличието получи проф. Николай Николов от Института по математика и информатика – Българска академия на науките, който е и ръководител на Управителния съвет на съюза.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР