София. Без Деня на победата, нямаше да има обединена Европа.

...
София. Без Деня на победата, нямаше да има обединена Европа.
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Иван Кръстев, БСП за България: Младите в Стара Загора са мотивирани да бъдат активни български и европейски граждани

София. „ Без Деня на успеха, нямаше да има обединена Европа. Европа, която през днешния ден ни дава свободата, демокрацията, опцията за вероятности и смяна ”, това сподели претендентът за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Иван Кръстев на среща с младежи от Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Той показа визията за Европейския съюз на левицата с кино презентация. „ Радвам се, че ние имаме допирни точки с младите и нашите визии за бъдещето на Европа ги стимулират да бъдат дейни български и европейски жители ”, съобщи претендентът за член на Екологичен потенциал. „ Възприятието за Европа през днешния ден е друго от това, което е особено за моето поколение- със спомените за желязната завеса, и на поколенията преди този момент. Не съпоставяме с времето отпреди 74 години, само че събитията тогава ни вършат през днешния ден свободни хора, които можем да дефинираме посоката и да настояваме за смяна на качеството на живот ”, акцентира Иван Кръстев. След полемиката всички участници, дружно с претендента за евродепутат, се причислиха към шествието на „ Безсмъртния полк ” във връзка Деня на успеха и 74 години от края на Втората международна война. Шествието стартира от паметника на Съветския боец и стигна до парк " Аязмото ". „ Днес ние честваме не просто успеха над хитлерофашизма, над ненавистната античовешка идеология, която беше заразила целия континент, целия свят. Днес ние честваме мира и свободата. Празнуваме опцията да бъдем дружно – без спорове, без напрежение “, съобщи Иван Кръстев. Той акцентира, че всички изискуем бездънен реверанс на падналите в Отечествената война и към ветераните от антифашистката опозиция. „ Тяхното дело подреди България и българите измежду народите в света, които осъзнаха, че единствено мирът, съдействието, интернационализмът- са това, което ще спести на бъдещите генерации ужаса на войната! ”, означи Иван Кръстев.
На честването участваха и депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков, Валери Жаблянов, също претендент за член на Екологичен потенциал, ветерани от войните, социалисти, антифашисти и последователи на леви партии и организации, съветски жители и представители на Руски клуб – Стара Загора. „ Днес ние сме се събрали в Стара Загора, само че в този ден, в стотици хиляди градове на територията на Руската федерация, на територията на Полша, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Унгария, Сърбия, маршируват Безсмъртния полк. Тази прелестна самодейност на наследниците на починалите във войната герои показва мащаба на това събитие, което направи 9-ти май основната дата от историята на 20-ти век. Да склоним глава пред паметта на жертвите от армията освободителка, на българските антифашисти и на антифашистите от Европа ”, прикани присъстващите Валери Жаблянов. След поднасянето на венци и цветя на паметника на Съветския войник в парк Аязмото, шествието на „ Безсмъртния полк ” мина по бул. „ Митрополит Методий Кусев ” до Братската могила в парк „ Пети октомври ”, където още веднъж бе почетена паметта на починалите герои във войната. Участниците в марша носеха фотография на антифашисти, участници в Отечествената война.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР