София беше домакин на първия на Балканите уъркшоп за актьори

...
София беше домакин на първия на Балканите уъркшоп за актьори
Коментари Харесай

Как Бояна стига до Лий Страсбърг

София беше хазаин на първия на Балканите уъркшоп за артисти на световноизвестния Институт по спектакъл и кино " Лий Страсбърг ". Младата актриса Боряна Авджиева беше една от 16-те определени за присъединяване, тя получи стипендията за едногодишно образование в Лос Анджелис.

Уъркшопът беше осъществен с финансовата поддръжка на Столична Община – Програма " Култура " и продължи пет интензивни седмици. Участниците имаха опция да се срещнат с скъпата методологията на гуруто на актьорското майсторство Лий Страсбърг. Някои от най-известните възпитаници на " Метода’’ на Страсбърг са Ал Пачино, Мерилин Монро, Джеймс Дийн, Робърт Де Ниро, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон, Лейди Гага и доста други.

За уъркшопа особено от Лос Анджелис дойде Пол Ръш, учител в института и член на влиятелното " Студио на актьори’’ (The Actors Studio). През финалната пета седмица Дейвид Страбърг, наследник на Лий Страсбърг и сегашен шеф на института, организира онлайн мастър клас със селектираните участници. Актьорите имаха опция да преминат и през специфичен онлайн мастър клас с един от най-значимите кастинг шефове на Холивуд – Томас Съливан, който прави кастинга на спечелилия Оскар филм " Зелената книга’ ". 

Уъркшопът завърши с публична гала, на която Кристина Верославова, уредник на курса, разгласи носителя на стипендията, покриваща едногодишно образование в Института по спектакъл и кино " Лий Страсбърг ". Талантливата актриса Бояна Авджиева бе определената и ще има опция да поеме по стъпките на едни от най-великите международни актьори. Кристина Верославова показа, че обмисля идващ подобен актъорски курс. 

Проектът беше подсилен от Столична Община – Програма " Култура ". Партньор бе Международно висше бизнес учебно заведение – София, което даде базата си за провеждането на занятията. Зад актьорския курс на Лий Страсбърг в България като сътрудници застанаха и " БТВ Медиа Груп ", Съюзът на артистите в България и L’Еuropeo.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР