София. БДЖ - Пътнически превози ЕООД е сред финалистите в

...
София. БДЖ - Пътнически превози ЕООД е сред финалистите в
Коментари Харесай

„БДЖ - Пътнически превози” е сред финалистите за годишните HR награди

София. „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД е измежду финалистите в годишните HR награди на Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ) и ще се съревновава в категория: „ Най-добър план за консолидиране на образованието в бизнеса ”. Това оповестиха от пресцентъра на БДЖ . Избраната номинация на националния железопътен транспортьор е за плана „ Заедно напред ”. Този план има за цел посредством осъществени партньорства с професионалните гимназии и висшите образователни заведения да се насърчи професионалното образование съгласно потребностите на бизнеса в област с капацитет за смяна и развиване, каквато е железопътният превоз.
През 2017 година сдружението осъществя авансово изследване на опциите за учене посредством работа в областта на железопътния превоз. Като шеф, за компанията това е опция да притегли младежи и да насърчи придобиването на квалификации по застрашени специалности, които обаче са с основно значение за активността на единствения железопътен оператор за транспорт на пасажери на територията на страната.
Във връзка с реализирането на плана „ Заедно напред ” „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД беше хазаин на кръгла маса на тематика: „ Обучение на млади фрагменти и консолидиране на образованието в бизнеса - дуално образование в БДЖ ”. На срещата участваха представители на ВТУ „ Тодор Каблешков ”, УНСС, Техническия университет в гр. София, и професионалните гимназии по превоз в София, Горна Оряховица, Пловдив, както и сътрудниците в дуална форма на образование от професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в гр. Мездра.
На събитието бяха разисквани вероятностите за развиване на дуални паралелки в областта на железопътния превоз и опциите за разширение на плана за взаимно съдействие сред „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД и професионалните гимназии по железопътен превоз, държавният План-прием 2019/2020 година, както и опциите за взаимно партньорство и вероятности за образование и подготовка на фрагменти.
По време на кръглата маса беше дискутирано взаимното съдействие сред евентуалния шеф в лицето на националния железопътен транспортьор, професионалните гимназии и висшите образователни заведения. Идеята е да бъде построен добре работещ механизъм, който да дава на учащите се фрагменти още от гимназиално равнище опция за професионална реализация и продължаващо образование във висше образователно заведение. В тази връзка беше показана и „ Стипендиантска стратегия ” на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД.
Конкурсът за годишните HR награди на Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ) е форма за шерване и отличаване на новаторски и сполучливи практики, осъществени на национално равнище.
Идеите и задачите на състезанието са предоставяне на гласност и самопризнание за реализирани резултати в работата, за основаване на HR добавена стойност за организациите и развиване равнището на HR специалността и HR промишлеността в България.
Конкурсът насърчава авторството, креативния метод в специалността и основаването на нови, неповторими артикули и планове, дейно осъществени на процедура в съответен времеви обсег – през годината, за която е съответното издание на Годишните награди.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР