София. Банка ДСК обяви началото на Национална финансиада“ – образователна

...
София. Банка ДСК обяви началото на Национална финансиада“ – образователна
Коментари Харесай

Банка ДСК обяви началото на „Национална финансиада“ – образователна инициатива за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България

София. Банка ДСК разгласи началото на „ Национална финансиада “ – просветителна самодейност за повишение на финансовата просветеност на младежите в България. Това оповестиха от пресцентъра на Банка ДСК . Банката има вяра, че развиването на младежите е обвързано с техните знания и с уменията им за рационално обмисляне на персоналните финанси. Затова и главната цел на Финансиадата е да подтиква и стимулира устрема към познания във финансовия бранш измежду учениците и техните фамилии.
Първото издание на самодейността ще се организира под формата на съревнование сред гимназисти на възраст 16 - 19 години и техните родители. Всеки екип ще се състои от двама души от едно и също семейство, които ще имат опция да се борят за стипендия в размер на 3 000 лева за идната образователна година.
За да аплайват, тимовете би трябвало да се записват в уеб страницата на надпреварата на адрес www.finansiada.bg и да попълнят онлайн тест от 20 въпроса. Тестът ще бъде деен от през днешния ден до 24-ти февруари. За полуфиналите се класират 12-те тима с оптимален брой правилни отговори и с най-хубаво време. На финалите ще вземат присъединяване първите три тима от полуфиналите. Участниците ще се състезават един против различен в директни елиминации, като дават отговор на въпроси, степенувани по компликация и точкуване.
„ Младите хора държат в ръцете си освен бъдещото на България, само че и своето лично настояще. Затова бихме желали да ги предизвикваме да знаят повече за това по какъв начин да ръководят финансите си. Финансовата просветеност стартира в фамилията и е доста значимо родителите и децата да приказват на тази тематика. Децата копнеят за познания, а родителите са тези, които могат да предадат тази информация по наличен метод. Тъй като в Банка ДСК следваме една задача – да влагаме непрекъснато в развиването и знанието на хората, ние имаме вяра, че с самодейността „ Национална финансиада “ ще помогнем на родителите и децата да покачат знанията си за парите по занимателен и провокационен метод. Щастливи сме, че поставяме началото на нови стъпки за развиването на тази сфера в образованието “, съобщи госпожа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен шеф на Банка ДСК.
Полуфиналите и финалите на първото издание на „ Национална финансиада “ ще се проведат онлайн в „ Сердика център “ в София, надлежно на 9-и и 10-и март. Пълните правила за присъединяване в самодейността са налични тук. Партньор на акцията е Фондация " Инициатива за финансова просветеност ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР