София. Балканският хакатон се организира от Представителството на Европейската комисия

...
София. Балканският хакатон се организира от Представителството на Европейската комисия
Коментари Харесай

София: На 27 юни в София Тех Парк ще се проведе Балканският хакатон

София. Балканският хакатон се провежда от Представителството на Европейската комисия в България, Столична община (Асоциация за развиване на София), Държавна организация “Електронно ръководство ”, Асоциация за развиване на София, Фондация Webit и София Тех Парк. Той ще стартира на 27 юни от 9.30ч. в София Тех парк, зала Експериментариум. Това оповестиха от пресцентъра на Столична Община .
Събитието се организира под патронажа на комисаря по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел.
Балканският хакатон ще продължи 24 часа. Старт на събитието ще бъде даден от кмета на Столична община, госпожа Йорданка Фандъкова, комисаря по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, зам.-директорът на Държавната организация за Електронно ръководство Александър Йоловски; доцент Теодор Седларски, София Тех парк; Илияна Захариева, А1 и Светлана Ломева, Асоциация за развиване на София.
Основно предизвикателство на двадесет-и-четири-часовия хакатон е цифровото разделяне: по какъв начин да осигурим бъдеще на Европа, в което нито един жител няма да се усеща цифрово изключен. Само 1 месец след срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в София и в границите на Българското председателство на Европейски Съюз балканските кодери ще предложат своите решения за европейска съгласуваност.
За присъединяване в балканския хакатон са регистрирани 30 тима от разнообразни компании, университети, софтуерни паркове и иновационни компании от Албания,
Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция.
Всички участници ще се състезават за награден фонд в размер на 10 000 евро и голям брой специфични награди. Победителят печели и посещаване в Брюксел по време на Code week 2018 по покана на комисар Мария Габриел.

Повече информация на: www.balkanhackathon.eu
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР