София. Българското председателство на Съвета на ЕС през тази година

...
София. Българското председателство на Съвета на ЕС през тази година
Коментари Харесай

Президентът на Черна гора Филип Вуянович: Българското председателство на Съвета на ЕС през тази година е от особено значение за Западните Балкани

София. Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през тази година е от изключително значение за Западните Балкани, съобщи президентът на Черна гора Филип Вуянович на срещата си с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Основна тематика на диалога бяха двустранните връзки сред България и Черна гора и европейската вероятност на Западните Балкани в подтекста на почналото преди дни Българско председателство.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази удовлетворение от динамичността в връзките сред двете страни и акцентира смисъла на междупарламентарното съдействие. Тя високо оцени извършената единствено преди месец аудиенция на ръководителя на Скупщината на Република Черна гора Иван Брайович.
Председателят на Народното събрание означи, че срещата на високо ниво сред Европейски Съюз и Западните Балкани през май в София ще е следващата стъпка в вярна посока към европейското развиване на Черна гора и Западните Балкани. Цвета Караянчева акцентира, че всяка страна би трябвало да се прави оценка по самостоятелните й достижения при осъществяването на откритите критерии.
Президентът на Черна гора Филип Вуянович съобщи, че Черна гора е заинтригувана от всички форми на съдействие с българския парламент, изключително във връзка с европейската интеграция. Той акцентира, че Народното събрание на Черна гора работи интензивно и голям брой закони от европейския пакет към този момент е признат. Според него изключително скъп е българският опит, обвързван с приемането на европейското законодателство. Гостът означи и смисъла на контактите сред групите за другарство в двата Народното събрание. Президентът Вуянович напомни, че ръководител на българския парламент е бил черногорецът доктор Петър Ораховац.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР