София. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество

...
София. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество
Коментари Харесай

Българският еврокомисар Мария Габриел и талантите от компютърна школа Вале в Хасково поздравиха членовете на Европейската комисия с коледни картички

София. Българският еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество Мария Габриел придвижи традицията от Европейския парламент и дружно с възпитаниците на компютърна школа " Вале " в Хасково с началник Людмила Стайкова зарадваха за празниците членовете на Европейската комисия. За четвърта поредна година, компютърните гении от школата на възраст от 7 до 18 години сътвориха коледни картички посредством обичайните стилове и техники, които съчетаха с опциите на цифровите технологии. Това оповестиха от Представителството на Европейската комисия в България . Всяка картичка е направена благодарение на графичен таблет и специфичен програмен продукт - Adobe Photoshop, Corel Draw. За първи път тази година младите създатели използваха програмата Corel Painter, с която приложиха акварелна, акрилна, пастелна и маслена техники, както и наслоение на багра. Методът разрешава изпробване с цифровите технологии като форма на артистично изложение.
" С децата от компютърна школа " Вале " в Хасково и тяхната ръководителка Людмила Стайкова ме свързва дългогодишно другарство и партньорство. За мен те са цифрови посланици на България, които не просто творят, а вплитат фантазиите си в своите произведения. Тази година коледно-новогодишните картички, с които дружно отправихме благопожелание за прелестни празнични дни на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на всички членове на Комисията, на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни, на още доста други мои сътрудници в институциите, са още по-забележителни. Децата сътвориха и свои принадлежности и четки, с които нарисуваха картичките. Всяко дете вложи своята визия за Коледа, нарисува Коледния дух и въодушевление и изпрати своето празнично обръщение. Тези надарени български създатели ни демонстрират, че опциите, които ни дават цифровите технологии, са неограничени. Гордея се с тях ", съобщи българският комисар Мария Габриел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР