София. Българската православна църква е пазител на вярата и изконните

...
София. Българската православна църква е пазител на вярата и изконните
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Българската православна църква е пазител на вярата и изконните духовни ценности, съхранили българския народ през вековете

София. Българската православна черква е страж на вярата и изконните духовни полезности, съхранили българския народ през вековете във времена на тежки тествания за страната ни и постоянно ще се употребява от поддръжката на президентската институция и на мен като държавен глава. Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод на БПЦ, оповестиха от пресцентъра на Светия Синод на БПЦ. Тя се състоя през днешния ден в Синодната палата по самодейност на синодалните архиереи и мина в дух на взаимно почитание и съгласие.
В хода на диалога бяха набелязани сверите, в които двете институции влизат във взаимоотношение и бе изразена подготвеност от двете страни за по-нататъшен разговор и съдействие сред Президентството и Българската православна черква в името на единството на българския народ и богатството на страната.
Г-н Президентът показа своето виждане за законови промени, които да подсигуряват независимостта на вероизповеданията в страната от външни сили и непознати страни, както и сигурността на българските жители и България, и изслуша вижданията на членовете на Светия Синод отпред с Патриарх Неофит по този въпрос.
Г-н Президентът пое ангажимент да инициира работна среща по въпросите на религиозното обучение с присъединяване на обичайните вероизповедания в страната и ангажираните с това държавните институции.
От името на Светия Синод Светейшия патриарх Неофит подари на президента икона на Пресвета Богородица за благословение и в памет от този ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР