София. Българската федерация по бокс изпраща една от най-успешните си

...
София. Българската федерация по бокс изпраща една от най-успешните си
Коментари Харесай

БФ Бокс изпраща 2021 година с над 100 медала

София. Българската федерация по бокс изпраща една от най-успешните си години в актуалната история. Родните национали са спечелили общо над 100 медала от интернационалните шампионати във всички възрасти. В това число олимпийската купа на Стойка Кръстева в Токио, два бронзови медала на Радослав Росенов и Уилиам Чолов от Световното състезание за младежи и девойки в Келце, както и още 8 оценки от Европейски шампионати – 2 златни на Росенов и Чолов в Будва, Черна гора, дружно с 6 бронзови, дело на Ергюнал Себахтин, Ясен Радев и Мелис Йонузова на шампионата за мъже и дами до 22 години в Италия, Даниел Кирилов и Кирил Борисов от шампионата за младежи и девойки в Будва, както и на Константин Костов от шампионата за юноши и девойки в Тбилиси.

„ Радвам се, че успяхме да реализираме триумфи на съвсем всеки един от шампионатите, на които имахме присъединяване. Разбира се, безспорният връх е на Стойка Кръстева, която стана олимпийска шампионка и зарадва цяла България с представянето си. Тя е и нашият Боксьор на годината! Единствено скърбя, че останахме без орден на Световното състезание за мъже, само че имам вяра, че с усилена работа и неизменност, както и с навлизането при мъжете на младежите, които се потвърдиха тази година, ще вземем нашия реванш “, сподели в Пресклуб „ България “ президентът на БФ Бокс Красимир Инински. Той отличи положителния екип, с който работи във федерацията, както и доста сериозния труд, който са свършили всички треньори, с цел да бъдат реализирани въпросните резултати.

Стойка Кръстева, която в понеделник бе оповестена за притежател на „ Спортен Икар “ за 2021 година, добави, че за нея ще бъде наслаждение и чест, в случай че бъде посочена от публицистите и за Спортист на годината. „ Това ще бъде прелестен свършек на моята кариера. Разбира се, че бих желала да се случи, тъй като ще е оценка за всичко, което аз и целият екип до мен, успяхме да реализираме “, сподели олимпийската ни шампионка от Токио.
Кръстева и нейният персонален треньор Борислав Георгиев показаха удовлетворение от обстоятелството, че от ден на ден деца демонстрират интерес към бокса. Те регистрираха, че в клуба на „ Локомотив “ София сега упражняват над 130 деца във всички възрасти.

От БФ Бокс пък допълниха, че ползата към спорта в народен мащаб също е повишен, поради че сега са картотекирани към 1500 боксьори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР