София. България високо цени доброто сътрудничество с Виетнам в правната

...
София. България високо цени доброто сътрудничество с Виетнам в правната
Коментари Харесай

Заместник-министър Евгени Стоянов проведе среща с делегация от Виетнам

София. България високо цени положителното съдействие с Виетнам в правната област, в това число в битката с престъпността. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Евгени Стоянов по време на срещата си със заместник-министъра на правораздаването на Виетнам Данг Хоанг Оан, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
Тя е на чело на делегация, която е на посещаване в страната ни. В диалозите през днешния ден в Министерството на правораздаването присъединяване взеха още заместник-министърът на публичната сигурност господин Лъонг Там Куанг, господин То Ан Зунг, заместник-министър на външните работи и господин Нгуен Чи Туе, заместник-председател на Върховен национален съд на Виетнам.
Заместник-министър Стоянов посочи положителното равнище на предоставяното от виетнамската страна подпомагане по изпратените от българска страна молби за екстрадиция и за трансфер на наказани лица. „ Във всеки един от зародилите случаи виетнамските управляващи са реагирали навреме и на извънредно високо професионално равнище “, сподели Стоянов.
Той подчертава и върху настоящия контракт за правна помощ по цивилен, фамилни и наказателни каузи, който до този миг обслужва в цялостен размер правното съдействие и правната помощ сред правосъдните органи на двете страни.
Г-жа Оан осведоми, че сега във Виетнам тече промяна в правосъдната система, рационализиране на наказателния и гражданските кодекси и възстановяване институтите на нотариусите и частните правосъдни реализатори. В тази връзка тя изрази вяра за продан на опит с България в тези сфери.
От своя страна заместник-министър Стоянов съобщи, че Виетнам можа да разчита на страната ни и отсега нататък в процеса по продан на положителни практики в области от съвместен интерес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР