София. България свърши отлична работа по време на председателството си

...
София. България свърши отлична работа по време на председателството си
Коментари Харесай

Михаил Шпинделегер: България свърши отлична работа по време на председателството си и повдигна всички важни за Европа въпроси

София. България свърши отлична работа по време на председателството си и повдигна всички значими за Европа въпроси. Това сподели Михаил Шпинделегер, общоприет шеф на Международния център за развиване на миграционната политика, по време на кръгла маса на тематика „ Постигнатото в региона на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . По думите му на Шпинделегер България е сложила акцент, който е останал в съзнанието на европейските жители - Западните Балкани. „ Мисля, че това беше доста сполучливо. България за пръв път пое председателството и в действителност я приветствам, тъй като тази задача не беше по никакъв начин лесна “, сподели той.
Според него страната ни е поела председателството в доста сложни времена. „ През 2018 година станахме очевидци на 700 хиляди нови поръчки за влизане - цифра, която не е по никакъв начин дребна. Това даде време да се обмислят нещата в границите на системата. Мисля, че тези претенции за леговище, слагат някакъв напън, само че въпреки това всички администрации в Европейски Съюз трябваше да признаят, че не е лесна задача да има толкоз доста лица в доста разнообразни страни. В случая на Австрия да вземем за пример, сега имаме 38 хиляди заявки към Висшия съд, заради обжалване на неприети претенции за леговище “, добави той и означи, че това е голямо количество работа.
По думите му българското председателство е схванало сложността на казуса с миграцията. „ Вземайки поради опасенията с европейските граници, успяхте да отнемете напрежението от границите “, разяснява той. Според него главно достижение е връщането на акцента върху европейката вероятност на страните от Западните Балкани. „ Това беше доста добре декларирано от българското председателство, което подсети цяла Европа, че страните имат потребност от вероятност “, сподели още Шпинделегер. Той обърна внимание и на смисъла на съглашението за име върху разногласието сред Атина и Скопие. „ Наистина нещата се придвижиха до дъно и то в границите на българското председателство “, сподели Шпинделегер и разясни, че построяването на мостове може да е слоган на председателството ни. „ Не беше малко достижение, че Европейският съвет съумя да одобри разнообразни взаимни изводи в региона на миграцията през юни месец “, добави той.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР