София. България ще реализира общи туристически пакети с държавите от

...
София. България ще реализира общи туристически пакети с държавите от
Коментари Харесай

България ще реализира общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната

София. България ще осъществя общи туристически пакети с страните от Западния път на коприната. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова на Втория интернационален семинар „ По Западния път на коприната “. Ангелкова уточни, че за повторно София е хазаин на интернационално събитие от програмата на Световната организация по туризъм (СОТ), което слага България на доста високо място в организацията. По думите й Западният път на коприната е значим за промотирането на културно-историческото ни завещание, защото тази самодейност дава на България опцията да презентира взаимни артикули с страните участници в тази самодейност. Министърът на туризма акцентира, че са доста страните, с които страната ни може да осъществя общи туристически пакети и тъкмо това е концепцията на съдействието в границите на Световната организация по туризъм. Тя добави, че акцентът е промотиране на културно-историческите обекти по пътя и уточни, че основаният от Министерството на туризъм Регистър на туристическите атракции и онлайн платформата „ Аз обичам България “, която започва със 100-те национални туристически обекта, отразяват една част от самодейностите, които следва да се осъществят по Западния път на коприната. Ангелкова изясни, че планът за промотирането на културно-историческия туризъм се осъществя от СОТ, като това в допълнение ще спомогне за одобряването на България като културно-историческа дестинация. Тя разяснява, че в границите на семинара ще бъдат направени разбори, които ще покажат кои са най-посещаваните обекти в обособените страни и ще се оформят тези културно-исторически забележителности, които ще бъдат предпочитани.
По време на конференцията министърът на туризма съобщи, че приоритет на държавното управление е развиването на резистентен туризъм. По думите й това, че страната ни е хазаин на семинара е чест и отговорност. Според нея по този метод ще можем да покажем и античната история на нашата столица. Ангелкова напомни, че историята на българската столица е почнала още преди 7000 години, като означи, че градът е измежду най-старите човешки селища в Европа и неговите исторически монументи демонстрират вековната просвета и обичаи. По думите й една от главните цели е да се образуват ясни цели и България да стане все по-разпознаваема дестинация, която да разшири крилата на сезона. Тя уточни, че са основани 8 културно-исторически дестинации, като във всяка от тях има културно-исторически монументи, които би трябвало да бъдат видени, с цел да може всеки един от нас да се допре до традициите на нашите предшественици. Според министъра на туризма единствено когато познаваме предишното, можем да градим сполучливо бъдеще. По думите й това ще докара до по-голямо съдействие и ще има опция да се развиват туристически артикули. Ангелкова означи и друго значимо събитие, което следва - председателството на Европейски Съюз през 2018 година В тази връзка тя уточни, че са заложени редица интензивности в бранш „ Туризъм “, които да подкрепят страната като туристическа дестинация.
Николина Ангелкова бе запитана от публицисти за дюните на морски плаж „ Несебър-юг “, на което тя отговори, че всяка човешка интервенция нарушава целостта на дюните. По думите й концесионерът на морския плаж е сложил указателните табели с местоположението на дюните, точно за тяхната отбрана. Тя посочи, че Министерството на туризма е подало искане до Агенцията по геодезия, картография и кадастър и дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще актуализират профилираната карта, с цел да се обособят местата, на които са ситуирани дюни и
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР