София. България получи широка подкрепа за приоритетите на своето председателство

...
София. България получи широка подкрепа за приоритетите на своето председателство
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин след края на Председателския КОСАК: Получихме широка подкрепа за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

София. България получи необятна поддръжка за целите на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз, изключително що се отнася до даването на ясна европейска вероятност за страните от Западните Балкани. Това съобщи ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин на конференция след приключването на Срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на страните от Европейски Съюз на 22 януари 2018 година в София, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
В редица изявления беше упоменато, че сигурността в региона на Западните Балкани значи и непоклатимост на целия Европейски Съюз, означи Кристиан Вигенин. По думите му полемиката сред представителите на парламентите е посочила, че упованията към Българското председателство са огромни. Обединението на Европа няма да бъде приключено до момента в който районът на Западните Балкани не стане част от Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове.
" Неизменно обвързвана с бъдещето на Европа и на Европейски Съюз е тематиката за образуването на бюджета на Съюза за интервала 2020 – 2027 година ", уточни Кристиан Вигенин. Той акцентира, че множеството провокации пред Европейски Съюз постановат да се откри баланс сред запазване на обичайните политики и финансирането на нови общи политики като да вземем за пример сигурността, миграцията и европейската защита. " За нас, като страна с догонващо социално-икономическо развиване, е изключително значимо да бъде непокътнат дълготрайният капиталов темперамент на кохезионната политика и това беше акцент в изявленията както на българските представители, по този начин и на представителите от Централна и Източна Европа ", посочи Кристиан Вигенин.
Председателят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове означи, че съдействието сред институциите е главен инструмент за отчитане на ползите на жителите на Европейски Съюз. Кристиан Вигенин уточни, че интензивният продан сред Европейския парламент, националните парламенти, Европейската комисия и Комитета на районите е платформа за противоположна връзка с жителите. " Това е и концепцията за основаването на работната група, която ще бъде управлявана от първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Тя ще направи обзор на политиките и ще реши кое може да бъде реализирано по-ефективно на европейско, кое на национално, кое на районно и локално ниво ", добави той.
" Предвижда се в работната група да вземат участие по трима представители на националните парламенти, на Комитета на районите и на Европейския парламент ", изясни Кристиан Вигенин. Беше конкретизирано да се сътвори работна група в границите на КОСАК, която ще се състои от по двама представители на всяка страна и ще разисква какво биха могли да създадат националните парламенти на национално ниво по тематиките субсидиарност и пропорция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР