София. България, наред с другите държави членки на Европейския съюз,

...
София. България, наред с другите държави членки на Европейския съюз,
Коментари Харесай

България подпомага разследването на Прокурора на Международния наказателен съд по ситуацията в Украйна

София. „ България, наред с другите страни членки на Европейския съюз, приветства и поддържа почналото следствие от Прокурора на Международния углавен съд (МНС), което съставлява значима правосъдна стъпка в отговор на съветската експанзия против Украйна, оповестиха от Министерството на правораздаването . В тази връзка Министерството на правораздаването инициира основаване на координационен механизъм за събиране и изпращане на информация и материали, които да подкрепят следствието “. Това беше посланието на България по време на среща на групата на сходномислещите министри на правораздаването във връзка с съдействието с МНС при следствие на филантропичните закононарушения в Украйна, в която взе участие онлайн заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев. Срещата се организира по самодейност на Обединеното кралство и включваше всички 41 страни от Европейски Съюз и отвън него, сезирали Прокурора на МНС на 1 март 2022 година Основна тематика на разискванията беше нуждата от обезпечаване на допустимо най-ефективно събиране на доказателства. Единодушно беше приета координационната роля на Евроюст и беше заявена подготвеност за съдействие при по-нататъшните стъпки за следствие.
След края на съвещанието, което се организира в Хага, министрите на правораздаването от Европейски Съюз, излязоха с общо изказване, в което се споделя, че сезирането на МНС не е просто алегорично, а спомага за ускорение на следствието, което от своя страна ще бъде от изгода за определяне на обстоятелства и събиране на доказателства, които са в основата на битката с безнаказаността.
„ Франция, Холандия, Словения, България, Латвия, Полша, Литва, Люксембург, Испания, Швеция, Чехия, Хърватия, Гърция, Италия, Естония, Австрия, Ирландия, Германия, Финландия, Португалия, Словашката република, Малта, Дания, Белгия, Румъния и Кипър се ангажират да положат всички нужни старания, с цел да обмислят увеличение на поддръжката си за МНС, както финансово, по този начин и във връзка с човешките запаси “, се споделя още в общото изказване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР