София. България може да разчита на пълна подкрепа от Франция

...
София. България може да разчита на пълна подкрепа от Франция
Коментари Харесай

България получи подкрепа от Франция за успешно Европредседателство

София. България може да разчита на цялостна поддръжка от Франция по време на нашето първо ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Това бе доказано през днешния ден по време на диалозите сред министър Лиляна Павлова и министъра по европейските въпроси на Франция Натали Лоазо, оповестиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
Това е втора среща сред двете министърки в границите на три месеца. По време на визитата си в Париж в средата на октомври 2017 година министър Павлова беседва с министър Лоазо като и на първата среща бе декларирана поддръжката на Франция за сполучливо Българско председателство.
Днес Павлова и Лоазо разискаха старта на председателството и актуалните значими събития от календара му като идния в София първи неофициален Съвет по правораздаване и вътрешни работи, който ще се организира на 25 и 26 януари 2018 година
Двете министърки се стопираха на водещите тематики на Българското председателство като бъдещето на Европа и самодейността на френския президент Еманюел Макрон за гражданско допитване, което да даде отговорите на въпроса каква Европа желаеме на следващия ден. Дискутирани бяха също новата Многогодишна финансова рамка, Европейската защита, провокациите Брекзит, сигурността и миграцията.
Министър Павлова и министър Лоазо бяха безапелационни, че би трябвало да се резервира единството на общността, тъй като всички имаме потребност от обединена Европа.
След срещата двете министърки взеха присъединяване в конференция, отдадена на френската визия за бъдещето на Европейски Съюз, на тематика: „ Каква е упоритостта ни за Европа? “. Форумът бе проведен от Посолството на Франция в България в партньорство с ПанЕвропа и бе самобитно начало на дебата каква Европа желаеме.
„ Надяваме се, че отговорите на част от тези въпроси успяхме да намерим, тъй като организирахме поредност от диспути и полемики, когато държавното управление разписваше какви да бъдат целите на Българското председателство “, уточни министър Павлова. Тя добави, че с помощта на тези над 200 срещи в София и страната с гражданското общество са дефинирани четирите целта, върху да фокусираме напъните си през актуалните шест месеца. „ Това са: Бъдещето на Европа и младежите, които са нашият капитал; Сигурност и непоклатимост – едно от най-големите провокации пред председателството ни, тъй като би трябвало да намерим пресечната точка на позициите на държавните-членки; Европейската вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, само че без подправени упования за присъединението им към Европейски Съюз, а поддръжка и политически ангажимент; Цифровата стопанска система и уменията на бъдещето “, приключи министър Павлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР